zondag 11 oktober 2009

Meer Watson en Lhasa de Sela

Ja, Wooden Arms van Patrick Watson dreigt voor mij het album van het jaar te worden. Deze canadese singer/songwriter weet me ook nu weer te betoveren met zijn dromerige, psychedelische folk. Op deze cd is meer percussie te horen dan op Close to Paradise en de prijsnummers zijn wat mij betreft het titelnummer dat hij samen met Lhasa de Sela zingt, Big bird in a small cage en Beijing. Op deze laatste song kun je Patrick horen spelen op een fiets..
Onderstaande vid is een live studio-registratie van Wooden Arms inclusief zingende zaag. Watson is op 30 november in Paradiso te zien.



Lhasa de Sela is trouwens ook een interessante muzikante. Deze zangeres van multiculturele ouders reisde de eerste jaren van haar leven door mexico en amerika. Begon op haar 13e te zingen in San Fransisco. Op haar 19e verhuisde zij naar Canada waar ze veel zong in bars en zich ontwikkelde tot een zangeres die traditionele mexicaanse liederen zingt maar ook alternatieve pop/folk liedjes met europese invloeden. Veelzijdig dus. Van beide genres een voorbeeld:



Geen opmerkingen: