vrijdag 23 juli 2010

Hoe ver reikt de invloed van muziek?

De vakanties met onze kinderen kende vele rituelen. Een belangrijke was het samenstellen van vakantieverzamelbandjes, later -cd's. Een zeer belangrijke factor in het overleven van de vele kilometers die we in een ruk reden naar diverse oorden in Frankrijk. Natuurlijk had ieder zijn voorkeuren voor muzieknummers en ik probeerde daar bij de samenstelling rekening mee te houden: Spice-girls, Annie MG Schmidt, Barbara Streisand, Ella en Louis, om maar eens een paar hits te noemen. Daarnaast was mijn missie ook om nieuwe muziek tussen de oren van mijn kids te krijgen. Dat is traditie in de familie.

In dit kader kreeg mijn dochter Coco een favoriet nummer dat vele vakanties overleefde: Valentin van Susana Baca. Een Peruaans diva die traditionele muziek mixt met moderne invloeden. Hier treedt ze op met Talking Heads' David Byrne en alleskunner en snarenvirtuoos Marc Ribot.



Inmiddels studeert Coco aan het conservatorium, zang-wereldmuziek en is haar grote liefde een Peruaanse Cajon (houten kist)-speler. Toeval....?

Geen opmerkingen: