zondag 10 augustus 2008

Preview Lowlands Pt.1: Keuzes, keuzes

Mooi programma dit jaar. Niet voor niets is Lowlands weer snel uitverkocht. Wat opvalt is vooral de grote verscheidenheid aan acts. Er is zelfs een intrigerend optreden van de winnaar van het Internationaal Franz List Pianoconcours, Christiaan Kuyvenhoven.

Alle tekenen wijzen er trouwens op dat klassieke muziek de nieuwe hype wordt, geloof me.

In deze eerste preview de verschrikkelijke keuzes waar ik voor kom te staan gezien de programering.
Vrijdag:Pete Philly of The Wombats: Kwaliteitshiphop versus het meest enthousiaste en vrolijkste britpopbandje van het moment.

Santagold versus The Kooks: welke van de twee gehypte band blijkt live echt te boeien.

Roisin Murphy versus Anouk: Beide dames zijn live-beesten en sexy. Wordt het de intelligente disco of de rock-diva met soul. Pfffff

Zaterdag
Keuze uit drie: Kan N*E*R*D overtuigen of is het de zoveelste amerikaanse R&B/HipHop act die live diep door de mand zakt. Of kies ik voor de rauwe punk-rock van het duo Blood Red Shoes? De angst is dat zij toch een flauw aftreksel zijn van the White Stripes. Op de schijf klinken hun liedjes in ieder geval minder interessant. De live videos zien er echter wel spannend en opwindend uit.Derde optie: de ongecompliceerde maar slim in elkaar gemixte jazzy-dance van ex-DJ's: Wipneus en Pim: Kraak en Smaak.

Morgen de makkelijke keuzes.

Geen opmerkingen: